Dječja stomatologija

Dječja i preventivna stomatologija

Iako briga o zdravlju zubi vaših mališana počinje još u trudnoći, sigurni smo da bi trebali znati činjenice. Prvo, da je vrijeme za prvu posjetu stomatologu po nicanju prvog mliječnog zuba, i drugo, ako smo to već previdjeli, a prvi karijesi su nastali, od prvog iskustva sa stomatologom zavisit će i daljnja želja djeteta za sljedećim posjetima. Iskreno se preporučamo da brigu o zdravlju zuba Vaše djece pruzmemo baš mi. Imamo dosta iskustva, znanja, a i volje za tim. Naravno, za uspjeh je potrebna i Vaša suradnja i pomoć. Naučit ćemo Vas kako se dijete priprema za prvu posjetu i što mu je potrebno reći, a što ne. Znamo da će samo našom tijesnom suradnjom i najveći dječji strahovi biti otklonjeni.

Posebnu pažnju pridajemo motivaciji djece za pravilno održavanje higijene usta i zuba, kao i na preventivno zalijevanje fisura stalnih zuba i njihovo fluorisanje, čime sprječavamo mogućnost nastanka najčešćih kvarova.

Zalijevanje fisura se izvodi na šesticama (prvim trajnim zubima), koje se pojavljuju u 6.godina života. Ovi zubi imaju izražene kvržice i jame (fisure) na griznim površinama, te je njihovo čišćenje otežano i brzo dolazi do kvara. Iz ovih razloga se radi njihovo zalijevanje tj. popunjavanje fisura tekućim kompozitom s fluorom.

Fluoridacija (fluorisanje) zuba se vrši dva puta godišnje postupkom koji je jednostavan, bezbolan i interesantan za djecu. Visokokoncentrirana fluor u obliku gela se nanosi u gumene žlice i aplicira u usta pacijenta. Ovaj postupak traje 5 minuta.

online zakazivanje

Molimo Vas da popunite sva obavezna polja.

Slanjem ove poruke prihvatate našu politiku privatnosti.