Augmentacija grebena

Augmentacija grebena je operativni zahvat kojim se nadomješta nedostatak kosti potreban za ugradnju implantata. Ovisno o području i veličini defekta, koristi se nekoliko tehnika. Uzroci gubitka kosti mogu biti fiziološki, nakon vađenja zuba i uslijed starenja, i PATOLOŠKI, u koje spadaju parodontalne bolesti, kao i procesi u samoj kosti (granulom, cista, tumor). Gubitak kosti je prisutan i nakon oralnokirurških zahvata, traume, kao i dugotrajnog nošenja mobilnih proteza.

Nepravilnosti alveolarnog grebena u gornjoj i donjoj čeljusti mogu rezultirati nedostatkom koštane mase koja je potrebna za ugradnju implantata. Takve nepravilnosti mogu biti uzrokovane parodontozom, nošenjem proteza, razvojnim anomalijama ili ozljedama. Ne samo što takve nepravilnosti mogu uzrokovati probleme pri postavljanju implantata, već će stvoriti estetske probleme i onemogućiti optimalnu oralnu higijenu. Kako bi se ispravili takvi nedostaci kosti, greben se može augmentirati (povećati) koštanim nadoknadama.

U našem centru nedostatak kosti više ne predstavlja prepreku za ugradnju implantata. Prateći najnovije trendove u svijetu i konstatnom edukacijom, pomoći ćemo vam u pronalaženju najboljeg rješenja za nadoknadu zuba.

online zakazivanje

Molimo Vas da popunite sva obavezna polja.

Slanjem ove poruke prihvatate našu politiku privatnosti.