Mini implanti

Mini-implantati predstavljaju pravu revoluciju u rehabilitaciji bezubih vilica. Kod pacijenata s tom vrstom problema obično nema dovoljno koštanog tkiva za drugu vrstu pomoći osim za nošenje mobilnih proteza. Ukoliko se, pak, na rendgenskoj snimci pokaže da je moguće postaviti mini implante – čak i kad na prvi pogled ne izgleda da za to postoje uvjeti – njima će se postići znatna, i do 80 posto bolja stabilizacija proteze.

Osnovni preduvjet za postavljanje mini-implantata je mogućnost da se postavi željeni minimum od četiri mini-implantata u gornjoj, i četiri mini-implantata u donjoj čeljusti, u parno-simetričnom rasporedu i u odgovarajućim zonama.

Postavljanje mini-implantata je minimalno invazivan intervencija koja se izvodi u lokalnoj anesteziji. U velikom broju slučajeva, ona ne zahtijeva kirurško otvaranje režnja, već se implantat postavlja izravno kroz sluznicu. Štoviše, novopostavljeni implantati se u najkraćem vremenskom roku (7 do 10 dana) mogu opteretiti protezom koja se istovremeno pravi. Kao njihova posebna prednost može se istaknuti činjenica da su doživotno trajni, odnosno da samo proteza zahtjeva eventualnu zamjenu.

online zakazivanje

Molimo Vas da popunite sva obavezna polja.

Slanjem ove poruke prihvatate našu politiku privatnosti.