Gummy smile

Korekcija gummy smile-a podrazumijeva produljenje kliničke krune zuba. Ova korekcija se kod nas izvodi rutinski i postoje dvije metode:

– jedna je korištenje lasera ukoliko je potrebna manja korekcija,
– druga je klasična kirurško – parodontološke metoda ukoliko su potrebne veće korekcije.

Također se ove dvije metode mogu i kombinirati.

Koja metoda će se točno koristiti ovisi od stanja u Vašim ustima, što se utvrđuje stomatološkim pregledom od strane oralnog kirurga.

Vrijeme potrebno za samu intervenciju ovisi o broju zuba kod kojih se poduzima korekcija duljine krunice. Prosječno vrijeme je oko 30-40 minuta.
Terapijski tretman – Gummy Smile
“Gummy smile” predstavlja urođenu mukogingivalnu anomaliju, kod koje je pri osmijehu izrazito vidljiva gingiva i dio mukoze iznad mukogingivalne linije (izrazito vidljive desni). Uzroci su nisko postavljeni pripoji mišića koji kontroliraju kretanje gornje usne, i koji uslijed hiperaktivnosti povlače usnu u prisilan položaj. Također, može biti i posljedica ubrzanog rasta zubi kod koga se javlja prekrivanje krunice zuba gingivalni tkivom, kao i posljedica anomalije u razvoju gornje čeljusti. Vidljive desni tijekom smijeha su relativno česta pojava kod pacijenata. Takve osobe izbjegavaju da se smiju ili, kada to čine, rukom pokrivaju usta, što također nije uobičajeno i može utjecati da se te osobe nelagodno osjećaju u društvu. Ovisno o veličini gingivalnog osmijeha, primjenjuju se različite procedure. Najčešće se primjenjuje gingivektomija (odsijecanje i oblikovanje gingive) i produljenje kliničke krune zuba.

online zakazivanje

Molimo Vas da popunite sva obavezna polja.

Slanjem ove poruke prihvatate našu politiku privatnosti.