Obrada parodontalnog džepa

Odstranjivanje parodontalnih džepova
Stalnim razaranjem tkiva između zuba i desni stvaraju se takozvani džepovi, u kojima se nagomilava gnoj i taloži posebna vrsta zubnog kamenca. Ovi džepovi su uzrok daljeg propadanja tkiva oko zuba da bi između 30. i 40. godine počelo njihovo klaćenje.

Znak da je bolest napredovala je labavljenje i promjena položaja zuba u čeljusti. Zubi se krive ili razmiču. Kada se zubi dovoljno rasklimaju, obično spontano ispadaju, a neki moraju i da se izvade. Loša higijena usta i zuba još jedan je od čimbenika koji pomažu razvijanje parodontopatije.

Parodontopatija se može spriječiti redovitom higijenom usta i zuba. Pranje zuba podrazumijeva četkanje u trajanju od tri minute kvalitetnom četkicom u smjeru rasta zuba. Također, redovito uklanjanje kamenca je vrlo važno.

U liječenju parodontopatije najvažnije je ukloniti parodontone džepove. Uklanjanje se vrši kirurškim ili nekirurškim zahvatima, a u okviru tih zahvata danas se koriste umjetno koštani implantati koji se nazivaju umjetna kost.

Pacijenti ove operacije podnose vrlo dobro, čak bolje i od vađenja zuba. Rezultat liječenja dobrim dijelom ovisi io pacijenta koji higijenom usta i zuba, kao i redovitim pregledima čuva razultat operacije.

online zakazivanje

Molimo Vas da popunite sva obavezna polja.

Slanjem ove poruke prihvatate našu politiku privatnosti.