Preventivna stomatologija

Prevencija

Prehrana, govor i arhitektura lica tri su najočiglednije funkcionalne uloge vilica i zuba. Uvid u njihovo stanje može biti i prozor u opće zdravstveno stanje organizma. Brojna medicinska istraživanja su pokazala da postoji tijesna veza između bolesti u usnoj šupljini i drugih zdravstvenih problema (bolesti srca, dijabetes, osteoporoza, očne bolesti, prijevremeni porod …).

U našem centru pacijentima možemo pružiti potpunu zaštitu usta i zuba, ali je važan dio preventivnog rada i informiranje i obuka pacijenta. Kada prvi put dođete u naš centar, stomatolozi naše kuće će obaviti kompletan pregled i detaljno vas obavijestiti o stanju vaših usta i zuba, uz savjet na koje se sve načine mogu riješiti konkretni problemi i kako da se ne ponove.

Za oralno zdravlje najznačajnije tkivo jeste potporno tkivo – paradoncijum. Gledano iz tog kuta, stomatologija je “biološka arhitektura” koja ima zadatak osigurati zdravu i snažnu podlogu denticiji, što je preduvjet za neiscrpne mogućnosti rješavanja stomatoloških problema. U našem centru svakodnevno dajemo savjete pacijentima kako da na pravilan način vode računa o svojim desnima i zubima.

online zakazivanje

Molimo Vas da popunite sva obavezna polja.

Slanjem ove poruke prihvatate našu politiku privatnosti.