CAD CAM tehnologija

U današnje vrijeme moderne tehnologije možemo slobodno reći da nema područja koje ona nije zahvatila.

Uz pomoć CAD / CAM tehnologije, Vaši zubi mogu povratiti svoju blistavu ljepotu i funkcionalnost.

CAD / CAM

U današnje vrijeme moderne tehnologije možemo slobodno reći da nema područja koje ona nije zahvatila. Primjeri razvoja tehnologije u stomatologiji su mnogobrojni: digitalni rendgen aparati, primjena lasera, kao i CAD / CAM tehnologija. Sama CAD / CAM tehnologija ne predstavlja posebnu vrstu keramičkih materijala već samo specijalan način obrade već gotovih keramičkih blokova. CAD-CAM zapravo predstavlja proces kojim se od gotovih keramičkih blokova, procesom frezovanja, dobivaju gotove navlake i mostovi.

Gotovi keramički blokovi od kojih se izrađuju krunice i mostovi

CAD / CAM, što je kratica dental Computer-Aided-Design / Computer-Aided-Manufacture, označava kompjuterski vođen dizajn i kompjuterski vođenu izradu inleja, onleja, krunica i mostova. Ravoj te tehnologije išao je od strojno kopirajućeg frezovanja (copy milling) pa sve do potpuno kompjuterski kontroliranih sustava, s velikom bazom formi zuba, koji su omogućavali automatsku izradu krunica i mostova.

Proces izrade krunice iz keramičkog bloka

Posljednja verzija, Cad Cam u odnosu na prijašnje sustave sadrži i neka poboljšanja, kao što su: novi softver, upotreba keramike finije granulacije koja dovodi do manje abrazije prirodnih zuba, veći izbor nijansi prefabriciranih keramičkih blokova kao i upotreba električne turbine koja omogućuje bolju kontrolu kao i veću preciznost obrade keramike. Ovo su zapravo i razlozi za sve veću popularnost ovog sustava u današnje vrijeme.

online zakazivanje

Molimo Vas da popunite sva obavezna polja.

Slanjem ove poruke prihvatate našu politiku privatnosti.