Sedacija pacijenata

Bez stresa do lijepog osmijeha i zdravih zubi ?!

Strah je prva emocija koja se javlja i bez prisustva bola.On je karakterističan povećanim brojem otkucaja srca u minuti, povišenim tlakom, znojenjem, osjećajem nelagode ili mučnine u želucu, osjećajem nedostatka zraka, uznemirenošću i drhtanjem. Može biti toliko izražen da zbog njega odustajemo od posjete stomatologu. Često se javlja i prije nego što smo ušli u stomatološku ordinaciju. Tijekom cijelog zahvata prisutan je u većoj ili manjoj mjeri.

Zbog straha i manje bolni podražaj doživljavamo kao izrazito bolan i teže ga podnosimo. Danas je moguće postići odsustvo straha tijekom stomatološkog zahvata, postupkom svjesne sedacije.

Svjesna sedacija je predviđena za veće i teže stomatološke zahvate (implantologija, operativni zahvati, vađenja), kao i za zahvati dužeg trajanja.

Svjesna sedacija podrazumijeva minimalno smanjenje razine svijesti. Pacijent izgleda budno i svjesno, otvara oči na poziv i odgovara na postavljena pitanja, ali nije svjestan tijeka vremena niti osjeća strah. Pritom mu ne smetaju zvukovi, niti mu je neudobno..

Prije zahvata, pacijent koji želi zahvat izvesti uz svjesnu sedaciju, mora ispuniti zdravstveni upitnik. Zdravstveni upitnik čini određeni broj pitanja kojima se procjenjuje opće zdravstveno stanje. Pacijenti koji zadovoljavaju kriterije i spadaju u skupinu zdravih ili pacijenata s dobro kontroliranom sistemskom bolešću, mogu iskoristiti prednosti sedacije. Uz to, svaki pacijent dobiva pisane upute kojih je potrebno pridržavati se prije samog zahvata uz sedaciju.

Zahvati zbog kojih ste morali vise puta posjećivati stomatologa (2-3 puta) sada se mogu uraditi u jednoj posjeti zahvaljujući svjesnoj sedacijom.

U današnje vrijeme, svjesna sedacija kao takva, ima sve veću važnost u svakodnevnoj stomatološkoj praksi. Sve se češće u svijetu primjenjuje i za rutinske stomatološke zahvate.

Izbjegnite stres i osjećajte se sigurno!

online zakazivanje

Molimo Vas da popunite sva obavezna polja.

Slanjem ove poruke prihvatate našu politiku privatnosti.